Ik zoek een flexwerkplek 

3 tips voor meer winst

Komt de volgende gedachte je bekend voor? 'Neer winst, meer geld... dat zou lekker zijn. Dan neem ik tijd voor mezelf, ga dan eens goed nadenken over nieuwe concepten, maak tijd vrij om mijn marketing eens flink in gang te zetten, ga ik mijn website aanpassen...' STOP! Het werkt precies andersom.

Juist door NU tijd te maken voor jezelf en voor de aanscherping van je bedrijf neem je acties die kunnen leiden tot meer winst en geven je bovendien direct voldoening. Meer winst is altijd een gevolg van jouw acties! En nooit de oorzaak. Dus als je niet nu iets doet, kun je doorwerken tot je een ons weegt en gaat er helemaal niets veranderen.

Het geheim van groei is NU beginnen. Vandaag nog kun je al een actie in gang zetten. Juist door je groei in kleine stappen te realiseren, voelt het veilig en neem je risico’s die je kunt dragen. Door te doen, ontdek je wat goed voelt, wat werkt of wat juist helemaal niet werkt. Hier volgen om te beginnen alvast 3 tips. Pik er uit wat jou aanspreekt

Tip 1: Verhoog je waarde

Wil je meer vraag creëren en meer geld vragen voor je aanbod: verhoog dan de meerwaarde voor de klant. Biedt extra, verhoog je kwaliteit of misschien lever je al lang waarde maar laat je dit te weinig zien.

Tip 2: Schaar je aan de zijde van de klant

Je wilt graag dat klanten vanzelf naar je toekomen. Helaas dit gebeurt niet vanzelf. Klanten passen zich niet aan jou aan, dus kun jij je maar beter aan de klant aanpassen. Hoe: stel vragen, luister naar de klant, praat in voordelen, praat in de taal van de klant. Laat niet zien wat je doet, maar wat je oplevert.

Tip 3: Richt je op klanten met budget en een urgente vraag

Alleen dan zal een klant snel beslissen tot aankoop. Bedenk eens welke klanten allemaal baat hebben bij jouw aanbod. Welke doelgroep heeft het meeste baat bij jouw aanbod? Doe ook een doelgroep onderzoek. Vraag je huidige klanten waarom ze nu jouw aanbod kozen. Vind uit op welke problemen jij in kunt spelen.

Meer tips? Bekijk het boek ‘GROEI doe-het-zelf’ voor zelfstandig ondernemers met 7 stappen om je zakelijke groei in gang te zetten.

Terug naar overzicht

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl


 
zzpflexwerkplek.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord