Ik zoek een flexwerkplek 

6 goede redenen om als zzp’er elektrisch te gaan rijden

Je kunt er niet meer omheen: elektrisch rijden is langzamerhand de normaalste zaak van de wereld aan het worden. Steeds meer particulieren, maar ook zzp’ers en andere ondernemers omarmen deze milieuvriendelijke manier van autorijden. Niet zo vreemd, want de techniek erachter wordt steeds beter. En met modellen in alle prijsklassen is er voor iedereen iets te kiezen. Twijfel je nog om over te stappen op een EV? Wij zetten de 6 belangrijkste redenen voor je op een rij.

1. Binnenkort is elektrisch de enige optie

De simpelste reden: Auto’s die rijden op fossiele brandstof zullen verdwijnen. Veel fabrikanten hebben de intentie uitgesproken alleen nog elektrische modellen  te zullen produceren. Alle Volvo modellen van na 2019 zijn of hybride of geheel elektrisch aangedreven. Ook Jaguar Land Rover heeft aangekondigd na 2020 alleen nog elektrisch en hybride modellen te zullen lanceren: “Every Jaguar and Land Rover launched from 2020 will be electrified’’.

2. Nooit meer zoeken naar een pompstation

Ook fijn: nooit meer tanken. Scheelt niet alleen in de portemonnee, maar ook in tijd. Laden doe je namelijk met een laadpunt bij huis, op een voor jou gunstig moment. Zo’n eigen laadpunt kun je laten installeren door bijvoorbeeld Total. Zo kun je altijd opgeladen de weg op en hoef je nooit meer te zoeken naar een laadpunt in de buurt. Alleen als je lange ritten maakt, zul je af en toe een stop moeten maken bij een snellader langs de snelweg.

3. Gunstige bijtelling voor zakelijke lease rijders

Als zakelijke leaserijder ben je met (volledig) elektrisch rijden een stuk voordeliger uit dankzij de gunstige bijtellingsregeling. Op dit moment betaal je als EV-rijder met een volledig elektrische auto 8% bijtelling als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt en je auto niet meer dan € 45.000,- kost. Anders betaal je over de meerprijs 22% bijtelling.

Let op: deze regeling is tijdelijk. De overheid is bezig om alle voordelen voor EV-rijders langzaam aan te bouwen. Vanaf 2026 betaal je met een elektrische leaseauto evenveel bijtelling als voor een brandstofauto, namelijk 22%.

4. Profiteer van belastingvoordeel

Nog een voordeel waarvan je als EV-rijder tot 2025 kunt profiteren. Je hoeft geen BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) en MRB (Motorrijtuigenbelasting) te betalen. Helaas is ook dit voordeel voor beperkte tijd geldig. Vanaf 2026 wordt de knop weer teruggedraaid en betaal je hetzelfde als bestuurders van brandstofauto’s.

5. De overheid betaalt mee

Sinds 1 juli 2020 krijgt iedereen die een nieuwe elektrische auto koopt € 4000,- subsidie. Wie een gebruikte auto aanschaft kan rekenen op € 2000,- subsidie. Een mooi gebaar van de Nederlandse overheid, mogen we wel zeggen. Helaas... was de subsidiepot voor nieuwe EV’s al binnen een week leeg. Volgens de RVO blijft het mogelijk om aanvragen in te dienen, maar deze worden niet eerder behandeld dan volgend jaar. Het goede nieuws: voor gebruikte EV’s is (voorlopig) nog wel subsidiegeld beschikbaar.

6. Draag bij aan een schoner milieu

Het draait niet alleen om de portemonnee. Een elektrisch aangedreven auto stoot geen Co2 of fijnstof uit. Elektrisch rijden is daarom veel beter voor het milieu. Hier schuilt wel een addertje onder het gras. Als je namelijk als EV-rijder elektriciteit gebruikt die wordt opgewekt door het verbranden van fossiele brandstof, blijf je indirect Co2 uitstoten. Gelukkig is er een manier om zeker te weten dat je werkelijk schoon rijd. Als je jouw accu oplaadt met groene energie van Total, weet je zeker dat je schoon en verantwoord de weg op gaat.

Terug naar overzicht

Eugenia Melissen

Eugenia (27) is content specialist bij Total eDrive, landelijk partner van ikwordzzper.nl. Een van de nieuwe laadoplossingen van Total eDrive is Vroaming. Met Vroaming combineer je groene stroom voor je huis en je auto in één pakket. Je betaalt dan altijd hetzelfde lage tarief, of je nu thuis of onderweg je auto oplaadt.

 


 
zzpflexwerkplek.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord