Ik zoek een flexwerkplek 

Online marketing | Zien en gezien worden als zzp'er

Online marketing is niet meer weg te denken in deze tijd, het heeft mijn startersplatform groot gemaakt. Ik werk steeds vaker samen met zzp’ers, het eerste wat ik standaard doe is bekijken hoe iemand online ervoor staat. Zijn er beoordelingen te vinden over de ondernemer en zijn dienstverlening.

Hoeveel personen zijn gelinked met hem, hoe profileert hij zich op twitter, linkedin  en facebook. Het online (goed) bevonden worden is belangrijk in deze tijd. Potentiële opdrachtgevers doen er alles aan om jou eerst online te beoordelen voordat ze je eventueel een uitnodiging sturen om persoonlijk kennis te maken.

Hierbij enkele tips:

Linkedin

Gebruik linkedin als platform om jezelf te profileren. Vul een profiel helemaal volledig in en gebruik een goede foto als profielfoto. Dus geen vakantiekiekje met de kinderen of een vakantiefoto aan het zwembad.

Zorg dat je relevante zoekwoorden in jouw profiel en omschrijving wegschrijft, potentiële opdrachtgevers zoeken vaak op zoekwoorden binnen Linkedin.

Twitter

Twitter is niet meer weg te denken als social media kanaal, start met twitter om kennis te delen, vragen te beantwoorden en gebruik twitter als acquisitie tool. Vergeet niet dat het delen van linkjes naar jouw site bij kan dragen aan een betere vindbaarheid van jouw artikelen.

Facebook

Maak een fanpage voor jouw bedrijf of dienst, doe dit alleen wanneer je veel opdrachtgevers of klanten heeft die fan kunnen worden. Een fanpage met slechts een aantal likes zal averechts kunnen werken.

Zorg voor een privé foto op Facebook die representatief is, ook al schermt je jouw Facebook account af, jouw profielfoto kan iedereen zien.

Google+

Google+ is in opmars, de zoekmachine van Google pikt de artikelen op Google+ sneller op dan die van een website, deel jouw kennis ook eens op Google+, een account is binnen 10 minuten gemaakt.

Website

Zorg voor een frisse website van je bedrijf zonder enorme lappen tekst. Schrijf in normaal Nederlands jouw teksten en plaats indien mogelijk een foto of filmpje van jezelf.

Schrijf teksten die relevant zijn voor jouw product of dienst, zorg dat jouw plaatsnaam vaak terugkomt in jouw teksten. Zoekt men een tekstschrijver in Lutjebroek dan zullen de zoekwoorden: Tekstschrijver Lutjebroek zijn in google. Zorg voor een domeinnaam en teksten met deze zoekwoorden er in verwerkt.

Start een blog

Schrijf elke maand een aantal relevante artikelen over jouw expertise op een (blog) website of als gastblogger bij een ander. Actieve online ondernemers worden beloond. Zorg wel dat jouw blogs ergens over gaan, de inhoud kan je maken of breken.

Google Adwords

Gebruik eens een Google Adwords bon van € 75,-- om jouw dienst of product te promoten in Google. Het kost je € 30,-- budget om de bon te kunnen activeren, maar je krijgt er € 105,-- aan tegoed voor terug. Het proberen waard.

Nieuwsbrief

Met een nieuwsbrief zorg je dat (potentiële) klanten continu op de hoogte zijn van jouw kennis en kunde. Verschillende nieuwsbriefprogramma's zijn heel simpel in te bouwen in jouw website. Neem bijvoorbeeld Mailchimp, super handig programma om nieuwsbrieven mee te maken en versturen.

Delen = vermenigvuldigen = linkbuilding

Deel jouw kennis op Facebook, twitter, Linkedin groepen, blogs of fora. Kennis delen is omzet vermenigvuldigen. Men gaat je zien als de expert in jouw vakgebied, bovendien helpen de linkjes naar jouw website je hoger op komen in google.

Hulp nodig?

Wij werken samen met een aantal regionale online marketingbureaus. Zoek hulp bij jou in de buurt via www.zzponlinemarketing.nl

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.


 
zzpflexwerkplek.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord