Ik zoek een flexwerkplek 

Weg met die arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp’ers!

Elke maand lees je het wel terug in een onderzoek, zzp’ers die massaal besparen op hun maandlasten door zich niet te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Onderzoek van de ZZP Barometer toonde aan dat maar 39,4% van de 631 geïnterviewden zich verzekerden tegen ziekte en zeer. Daarom deze oproep aan de rest van de zzp’ers in Nederland. Opzeggen die arbeidsongeschiktheidverzekering, massaal doen, niet denken aan de eventuele gevolgen mocht je wel ziek raken.

Besparing

Stel dat je per maand € 200,- bruto premie betaalt (€ 35.000,- verzekerd bedrag voor iemand van 38), netto dus ongeveer € 116,- (bij 42% inkomstenbelasting)  en je werkt 160 declarabele uren per maand, dan bespaar je mooi € 0,72 per uur. Tjakka!

Gezin blij

Ben jij hoofd kostwinnaar en heb je een gezin? Dan pak je mooi weer even € 116,- per maand netto mee. Spaar het op naar een jaar en je kunt deze zomer mooi een week een stacaravan huren in Zuid Frankrijk! Hoppa, pak je gewoon even mee.

Nieuwe auto

Zorg wel dat je jouw auto allrisk verzekert, want stel dat je die tegen een boom rijdt op vakantie en je er invalide uitkomt, dan heb je wel mooi een nieuwe auto op het pad staan! Doen!

Bijstand

Nee, je krijgt echt geen betere uitkering van de overheid als zzp’er zonder arbeidsongeschiktheidverzekering. Dan kan je die nieuwe auto mooi verpatsen om je bijstand aan te vullen, of ga er eens lekker van uit eten met de kids. Of wat dacht je van een weekje Center Parcs? Toch fijn dat je wel je auto allrisk verzekerd hebt en je gezondheid niet.

Moraal?

Vraag € 1,- per uur meer ;)

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.


 
zzpflexwerkplek.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord